Cabinet Stomatologic Turda
+4 0740 047 087
programari telefonice, informatii

Terapie restaurativa

Cariile dentare reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale cavitatii bucale; apar foarte frecvent la tineri, in perioada adolescentei, dar pot afecta persoanele de orice varsta. Reprezinta cea mai frecventa cauza de pierdere a dintilor la adolescenti.

Placa bacteriana care se formeaza la nivelul cavitatii bucale si nu este indepartata printr-o igiena riguroasa, se depune pe dinti si duce la formarea cariilor.In prima etapa evolutiva, bacteriile din placa bacteriana ataca smaltul dentar, ducand la formarea de cavitati.Aceste cavitati sunt de obicei nedureroase, in prima faza evolutiva.Cu cat avanseaza in profunzimea dintelui, devin dureroase datorita apropierii de pulpa dintelui. Netratate la timp, pot duce la pierderea vitalitati dintelui.
Cand sunt descoperite in prima faza evolutiva, cariile dentare sunt usor de tratat.Cavitatile dentare sunt curatate, izolate, si apoi restaurate cu materiale compozite de ultima generatie, care refac aspectul initial al dintelui.

Avantajele materialelor estetice:

  • materialele compozite estetice refac rezistenta naturala a dintelui;
  • dintii refacuti cu materiale estetice arata ca dintele natural;
  • dintii refacuti cu materiale estetice sunt mai putin sensibili decat dintii refacuti cu amalgam;
  • materialele estetice de restaurare necesita sacrificare minima de tesut dentar spre deosebire de materialele de tip amlgam.

 

TERAPIA RESTAURATIVA MODERNA
Aceasta consta in indepartarea tesutului cariat si reconstituirea succesiva a partii dentare lipsa cu materiale estetice de ultima generatie. Noi folosim un sistem modern de izolare a dintelui, DIGA, care ofera siguranta actului terapeutic si ofera o siguranta in realizarea obturatiilor cu materiale compozite.

Cum puteti preveni aparitia cariilor dentare?

  • spalati-va pe dinti de 2 ori pe zi
  • folositi ata interedentara si periute interdentare
  • vizitati medicul dentist o data la 6 luni pentru control periodic si profilaxie
Copyright © cabinetstomatologicturda.ro 2023. Toate drepturile sunt rezervate. Webdesign: Algorithm
Partener: Mold Dent - aparatura stomatologica, cabinet, laborator, consumabile stomatologice